Hozd ki a legtöbbet az idei karácsonyból!

bolygato 2020. december 22. 10:18
Balla Anita

Bár ez az év nem úgy alakult, ahogy azt egy évvel ezelőtt elterveztük vagy éppen gondoltuk, hogy alakulni fog, de ez nem jelenti azt, hogy nem zárhatjuk le egy szeretetteljes, békés karácsonnyal. Az ünnepek már a nyakunkon vannak, ennek ellenére
mégsem érzem a karácsony szellemét, így arra gondoltam összeszedek pár ötletet,
amik megalapozzák az ünnepi hangulatot.
Először is, amitől mindig jobb kedvünk lesz,az a zene. Szóval nincs más dolgunk, mint
elindítani egy lejátszási listát és pár dal után egyből átszellemülünk. Segítségképpen összegyűjtöttem a személyes kedvenceimet, amiket sosem unok
meg:
● Wham: Last Christmas
● Mariah Carey: All I want for Christmas is
you
● Michel Bublé: White Christmas
● Michael Bublé: It’s beginning to look a lot
like Christmas
● Sia: Everyday is Christmas
● Sia: Snowman
● Feliz Navidad
● Zséda: A Szürke Patás
● TNT: Fehér karácsony
● Csondor Kata: Add tovább
Természetesen a jó öreg klasszikusok is rajta vannak a listán, nélkülük nem lenne karácsony a karácsony, hiszen Kevin nélkül sem az igazi.
Másodszor egy jó kis családi program a közös filmnézés a meleg szobában. Ugyanúgy, mint a dalok esetében, filmekből is a lehetőségek tárháza áll előttünk, mit is nézzünk, viszont a Reszkessetek betörők, A Grincs vagy az Igazából szerelem helyett három idei kedvencemet ajánlanám.
Az egész család számára tökéletes és garantáltan elvarázsol mindenkit, a két részes Karácsonyi krónikák című film, amelyben két testvérpár egy véletlen baleset folytán betekintést nyer a Mikulás világába, és csodás kalandban lesz részük.
A romantikus filmek közül a tavalyi évben debütált Múlt Karácsony című film az, amit
egyszer mindenkinek látnia kell. A film főszereplője Emilia Clarke a Trónok harcából ismerős lehet, a főcímdal pedig a jól ismert George Michael-szám. A történet egy hitét vesztett, rengeteg rossz döntést hozó lányról szól, aki egy karácsonyi ajándékboltban dolgozik manóként, amíg egy napon egy titokzatos idegennek köszönhetően újra elkezd hinni saját magában. Figyelem, papírzsebkendő mindenképpen legyen kéznél!
Ha pedig egy igazán jó vígjátékot szeretnénk nézni és nevetni másfél órán keresztül, akkor az Alkalmi Randevú című film a tökéletes választás. A sztori két szingliről szól, akik utálják, hogy folyton egyedül töltik az ünnepeket és emiatt el kell viselniük az ítélkező pillantásokat, ezért alkut kötnek, hogy ezeken az alkalmakon egymás kísérői lesznek. Személy szerint én rég láttam ilyen szórakoztató karácsonyi filmet, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Tél van, azonban hó idáig még nem esett, de azért ilyenkor nincs is jobb, mint bekuckózni a melegre a kályha vagy a kandalló mellé és belemerülni egy könyvbe, miközben fahéjas illatgyertya ég. Olvasás közben kikapcsol az agyunk, megfeledkezhetünk a hétköznapi problémáinkról, és beleképzelhetjük főhősünk életébe magunkat. Nem feltétlen kell karácsonyi témájú könyvnek lennie, bármilyen műfaj lehet, a lényeg, hogy élvezzük.
A családdal töltött idő nagyon fontos, nemcsak ilyenkor, hanem egész évben, de most talán egy kicsit több időnk van akár közös társasjátékozásra vagy kártyázásra, ami összekovácsolja a családtagokat és minőségi időt tölthetünk együtt.
Ezen felül a közös mézeskalács sütés vagy karácsonyfa díszítés is egy remek lehetőség, hogy megjöjjön a kedvünk a karácsonyozáshoz.
Az idei év során sok mindent megtapasztalhattunk és még több mindenhez kellet alkalmazkodnunk. Így volt lehetőségünk átértékelni jó pár dolgot az életünkben. Megtanulhattuk, hogy mennyire kulcsfontosságú szerepet tölt be a hétköznapjainkban már csak az a tudat is, hogy bármikor, bárhova elmehetünk a barátokkal. Olyan dolgokat tanultunk meg értékelni, amik azelőtt mindennaposak voltak az életünkben és eszünkbe se jutott, hogy milyen lehet az életünk nélkülük. Éppen ezért az idei karácsony az ajándékok és stressz helyett szóljon az egymással és együtt töltött időről, a szeretetről, használjunk ki minden adódó alkalmat, amit a szeretteinkkel tölthetünk.