Dumaláda

Nyelvtanulás másképp: így sajátítsd el az idegen nyelveket!

Szabó Gábor 2021. június 10. 10:11
Balla Anita

Közeleg a nyelvvizsga időpontja? Nem válnak be a hagyományos módszerek? Hiába tanulsz nem ragad rád az anyag? Eleged van a magánórákból? Vagy csak szimplán könnyedén szeretnél idegen nyelvet tanulni? Akkor megnyugtatlak, ez a cikk neked szól és mindenkinek, aki a nyelvtanulás folyamatában van.

Az olvasás a boldogság titka

Szabó Gábor 2021. június 7. 14:30
Balla Anita

Nem tudod mit csinálj, ha unatkozol? Kikapcsolódásra vágysz? Ki akarod kapcsolni az agyadat és félretenni a mindennapos problémákat? Vesd bele magad egy másik világba!
Ehhez nincs más dolgod, mint kényelembe helyezni magad, a kezedbe fogni egy könyvet és olvasni.

A motiváltság titka - Így tanulj hatékonyan!

Szabó Gábor 2021. március 31. 11:25
Balla Anita

10 percig tanulsz, majd gyorsan lecsekkolod az üzeneteidet, megint tanulsz 10 percig, majd megnyitod a Tik-Tokot, és órák telnek el, mire rájössz, hogy vége a napnak és nem tanultál semmit?

A tökéletesség kamu - kezdd el szeretni magad!

Szabó Gábor 2021. február 11. 12:43
Balla Anita

Új év, új én, szokták mondani minden év január elsején, hiszen ilyenkor mindenki elhatározza magát, hogy valamin változtat, másképpen csinál az új évben. A leggyakoribb újévi fogadalmak, mint az “idén lefogyok”, “egészségesebben étkezem”, “többet mozgok” elhatározásokkal találkozhatunk évről évre. Biztosan tudom, hogy legalább az egyiket már te is megfogadtad minimum egyszer. Ezek a fogadalmak kisebb-nagyobb sikerrel szoktak beválni. Van, aki tényleg kitartóan véghez viszi az elhatározását, de azért azt gondolom, hogy a többség nem csinálja végig a tervét.

Hozd ki a legtöbbet az idei karácsonyból!

Szabó Gábor 2020. december 22. 10:18
Balla Anita

Bár ez az év nem úgy alakult, ahogy azt egy évvel ezelőtt elterveztük vagy éppen gondoltuk, hogy alakulni fog, de ez nem jelenti azt, hogy nem zárhatjuk le egy szeretetteljes, békés karácsonnyal. Az ünnepek már a nyakunkon vannak, ennek ellenére
mégsem érzem a karácsony szellemét, így arra gondoltam összeszedek pár ötletet,
amik megalapozzák az ünnepi hangulatot.
Először is, amitől mindig jobb kedvünk lesz,az a zene. Szóval nincs más dolgunk, mint

A kedvenc youtuberem

Szabó Gábor 2020. március 14. 16:18
Major Blanka

A RetroShock! Youtube-csatornája 2008-ban jött létre, ezzel a videómegosztó platform gombamód szaporodó magyar alkotói közül igazi veteránnak számít. A cikk írása idején 159 videójára jut 22 129 457 megtekintés és 108 ezer feliratkozó, Facebook-követőkből pedig 15 478, ami szerény számnak tűnhet az alig két évvel később létrejött Pamkutya és Videómánia csatornák statisztikáihoz képest.

Befolyásol bennünket a média?

Szabó Gábor 2020. március 14. 14:42
Tóth Attila

A befolyásolásnak több fajtája van, mégis mikor olvasod ennek a cikknek a címét, biztos vagyok benne, hogy először negatívumként gondolsz rá. Ez teljesen érthető, hisz a befolyásolás azt jelenti, hogy valaki vagy valami rávesz, késztet egy döntés meghozására. Viszont az ember igenis szeret a maga ura lenni és azt hinni, hogy ő irányítja az életét. Az előző mondatban a “hinni” szón van a hangsúly, mivel a valóságban rengeteg olyan marketingfogással találkozol, ami befolyásolja a döntéseidet.

Amiért még bekapcsolom a tévét, avagy egy tinédzser gondolatai a mai televíziózásról

Szabó Gábor 2020. március 14. 10:52
Fülöp Anna

A nagy videómegosztó oldalak és a Netflix-típusú előfizetős alkalmazások térhódításával napjainkban a fiatalabb generációk körében egyre inkább háttérbe szorul a „tévézés”; sokan szívesebben néznek videókat az interneten, vagy töltenek le sorozatokat különböző webes felületekről, mintsem hogy bekapcsolják a tévét. Tinédzserként én testközelből látom ezt a változást, sőt szerves része vagyok a folyamatnak, hiszen nap mint nap én is a Youtube-on nézek inkább videókat a hagyományos tévézés helyett.

Az influencer-jelenségről általában

Szabó Gábor 2020. március 9. 18:45
Balla Anita

Nem kérdés, hogy napjaink egyik legnépszerűbb és legfelkapottabb karriertípusa, illetve pénzkereseti forrása az influencerség.
Valójában mit is jelent ez pontosan?

Az influencer-jelenségről általában

Szabó Gábor 2020. március 9. 14:06
Fazekas Flóra

"Az amerikai fiatalok 86%-a influencer szeretne lenni"- hangoztatja édesanyám gyakran a médiában hallható és olvasható statisztikai adatot. Az efféle mondatok kapcsán merül fel az emberben az a kérdés, hogy a rendes, tisztességes munkákat, mikor váltotta fel az olyan szintű magamutogatás, amiből ma már fiatalok százai élnek meg. De kik is azok az influenszerek? Hogyan tudnak szinte a semmiből, tehetős emberekké válni?

Oldalak