Programfaló

Tőrbe ejtve, avagy egy problémás öröklés esete

bolygato 2020. január 25. 12:37
Tóth Attila

Az elmúlt évtizedben nem igazán volt olyan film vagy sorozat, amely a „whodunit” (ki tette) stílusban maradandót nyújtott volna. Hirtelen nekem is csak két olyan alkotás jut eszembe, amely megugrotta a mércét. Az egyik a Gyilkosság az Orient-expresszen 2017-es rebootja, a másik a Sherlock című, 4 évadot megélt BBC-s sorozat, amely sikeresen helyezte át a viktoriánus kori nyomozót jelenkorunk Londonjába.

Az autóversenyzős filmek új mérföldköve

bolygato 2019. november 19. 16:05
Tóth Attila

A Ford v Ferrari az a film, amelynek az első előzetese után úgy éreztem, hogy olyan szintű alkotást fogunk kapni, mint amilyen a Rush volt 2013-ban. A kérdés csak az, hogy valóban sikerült-e megugrani a Hajsza a győzelemért által felállított mércét?
Ez a mozi végig feszes tempót tartott, és folyamatosan le tudta kötni a néző figyelmét. Egyszer sem éreztem azt, hogy unom magam, vagy hogy feleslegesnek gondolnám az adott jelenetet.

A star is born - Csillag születik (filmdráma)

Schnell Ildikó 2019. május 9. 12:49
Balla Anita

Szereplők:
• Lady Gaga
• Bradley Cooper

Tartalom:

Instant család – avagy a nevelőszülők nehézségei

Schnell Ildikó 2019. május 9. 12:48
Balla Anita

Főbb szereplők:
- Mark Wahlberg
- Isabela Moner
- Rose Byrne
- Octavia Spencer

Színház a Bolyai falai között

Schnell Ildikó 2019. május 8. 11:14
Balla Anita

Januárban egy osztályfőnöki óra keretein belül egy egyszemélyes színházi darabot láthattunk, amelybe be is csatlakozhattunk, mintha a darab szereplői lennénk. Az előadás a Klamm háborúja címet viseli. A történet lényege, hogy egy irodalomtanár kedvenc diákja ismeretlen okokból egyik napon arra vetemedik, hogy véget vet életének. Ezután az osztálytársai megvádolják a tanárt, hogy miatta tette, amit tett, hiszen nem adta meg neki a jobb jegyet az érettségin. A játékba itt kapcsolódhatunk be, hiszen mi vagyunk az osztály, akivel a tanár szemben áll.

Alelnök

Schnell Ildikó 2019. május 5. 17:05
Gyebnár Zsuzsanna

„Bewarethequiet man. Forwhileothersspeak, he watched. And whileothersact, he plans. And whentheyfinally rest… he strikes.” - Anonymus*

A német zene napja

Schnell Ildikó 2019. február 18. 12:24
Csernák Dorina

A német zene napja alkalmából részt vehettünk (a 9. d osztály németesei Huberné Fekete Elvira tanárnővel) egy - a Katona József Gimnáziumban tartott - rendezvényen. A sokszínű és érdekes előadások alatt mindenki nagyon jól érezte magát. A különböző zenei műfajok bemutatásával új tapasztalatokat szerezhettünk. A rendezvény a német-magyar ifjúsági klub keretein belül jött létre, amelyen vendégként többek között Volkmar Wenzel német nagykövet is megjelent és köszöntötte a résztvevő német nyelvet tanuló diákokat.

Sorozatajánló: Riverdale

Riverdale 2. évad
Riverdale 2. évad
Szerkesztő2 2017. november 27. 04:34
Szerkesztő

Főbb szereplők:
- KJ Apa
- Lili Reinhart
- Cole Sprouse
- Camila Mendes
- Madelaine Petsch
- Casey Cott

Aparádé, avagy apák a köbön

Schnell Ildikó 2017. október 12. 11:52
Jeszenszki Dorina

Lehetnének a négyzeten is, ám a romantikus szerelmes film keretei közül kiszabadulva megújították a szerelmi háromszög hagyományát. Folytathatnánk klisékkel, felszínes dicséretekkel, világba kiáltott szavakkal, de szerintem annyi is bőven elég, ha azt mondom: Eredeti, fantasztikus és ”csudiszuper” volt!
Kertelni nem tudok, ténylegesen így éreztem. Bevallom, az elején még kissé szkeptikusan álltam a dolgokhoz, aztán a legelső ikonikus jelenet után kétségeim eloszlottak, és fülig érő mosollyal néztem, azaz csodáltam végig az előadást.

Évnyitó Chilivel fűszerezve

Schnell Ildikó 2016. szeptember 8. 15:22
Csenki Janka

Furcsa módon még be sem fejeződött a suli, de én már vártam szeptember elsejét. Persze nem az új tanév kezdete miatt, azért nem különösemben lelkesedtem, sokkal inkább a Red Hot Chili Peppers koncert miatt.
Május 10-én anya feszülten ült a gép előtt és várta a 9 órát, amikor is elkezdődik a jegyvásárlás.Hosszú küzdelem után sikerült megszereznie 4 jegyet a koncertre.Onnantól már csak várni kellett, hogy elérkezzen szeptember elseje.

Oldalak