Tudó-s-okk

Erőműtől az emlékerdőig, avagy hol vezet az út a fizikától a történelemig

Schnell Ildikó 2018. július 3. 09:42
Jeszenszki Dorina, Festő-Hegedűs Dorina

2018. június 18-19-e között rendhagyó tanulmányi úton vehetünk részt az NTP-17- 0028-s pályázati projekt révén, Sikó Dezső és Laczkó József tanár urak szervezésében. A tevékenység első napján látogatást tehettünk a Paksi Nukleáriserőműben, ahol nemcsak érdekes és hasznos információkat tudhattunk meg, hanem fizikai és kémiai ismereteinket is hasznosíthattuk. Megtekinthettük a 4-es blokk működését, illetve az erőmű üzemeltetésének alapjaiba is betekintést nyerhettünk.

Unod a barátaidat? Társalogj a Messengerrel!

Schnell Ildikó 2016. május 18. 07:30
Gyebnár Katalin

Mint tudjuk, napjaink egyik legtöbbet használt chatprogramja a Facebook Messenger, ami elindulása óta rengeteg változáson ment keresztül. Előbb megjelent a látta jel, aztán már színes lett a beszélgetés, és legjobb barátunkat obszcén becenévvel is elláthatjuk már. Mindez azért van, mert a Facebook újabb és újabb funkciókat akar beépíteni, amitől az applikáció kényelmesebb, könnyebben használható, vagy csak simán vicces lesz.

Robotolok

LEGO nyomtató
LEGO nyomtató
LEGO nyomtató
Nyomtatványok
Schnell Ildikó 2016. május 8. 15:04
Mamuzsics Gergő

A LEGO-zás olyan hobbim, amit kiskorom óta nem nőttem ki, talán mert a kreatív időtöltés szeretete nem korosztályfüggő. Az általam kedvelt Technic típusú LEGO-val például nagyszerűen lehet mechanikus szerkezeteket építeni. Az első Mindstorms robotomat 6. osztályosként kaptam meg. A programozási ismereteket autodidakta módon sajátítottam el, szerencsére a LEGO egy viszonylag könnyen átlátható ikonalapú programnyelvvel szolgált.

Kickstarter

Schnell Ildikó 2016. április 17. 22:49
Gyebnár Katalin

Van egy ötleted, amit meg akarsz valósítani? Feltaláló vagy, zenész, művész és terveid is vannak? Esetleg már kész az ötleted is van, csak nem tudod kiadni? Akkor a kickstartert neked találták ki. De mi is kell ahhoz, hogy egyetlen projektből, és idegen emberek jótékony pénzéből sikeresen elindítsd saját vállalkozásod, és KASZÁLJ?!