Nap mint nap

Grease bolyais módra

Szabó Gábor 2019. november 13. 16:18
Balla Anita

Iskolánk részt vesz a Séta és Tanulás Programban, melynek keretei közt diákjaink lehetőséget kapnak, hogy cikkeket publikáljanak a Petőfi Népében. Az alábbi sorokban Balla Anita 10. d osztályos tanuló Répási Angéla tanárnővel készített interjújának teljes, "vágatlan" verzióját olvashatjátok, amely a Petőfi Népe mai (2019.11.13.) számában jelent meg a 6. oldalon. - Szerk.

A 10.B Lengyelországban

Árva várában
Támogatónk, a Wacław Felczak Alapítvány
Bem apó szarkofágja
Schnell Ildikó 2019. június 17. 13:42
Kis Liliána

Az osztályunk május utolsó napján, hajnalban indult Lengyelországba. Hosszas utazás után megérkeztünk Árva várához, amely Észak-Szlovákiában található, itt angol nyelvű idegenvezetéssel tekintettük meg a várat. Egy rövidebb utazás után már át is értünk a lengyel-szlovák határon, ahol az első megállónk egy régi, nagyon szép fatemplom volt a történelmi Magyarország egyik legészakibb településén, Orawka falujában. Ez a hely azért nevezetes nekünk magyaroknak, mert a templom falán negyvennél több magyar szent képe található.

Lányok Napja 2019

Schnell Ildikó 2019. május 20. 22:12
Csikós Martina, Hajnal Georgina, Kapás Dóra, Kele Nikolett

2019-ben a „Lányok Napja” nevű országos eseménysorozat immáron nyolcadik alkalommal került megrendezésre. Célja a férfias munkaterületek bemutatása a pályaválasztás előtt álló lányoknak.

Búcsúzó beszéd

Schnell Ildikó 2019. május 8. 14:26
Gyebnár Zsuzsanna és Kecskeméti Réka

Tisztelt Tanáraink, Diáktársaink, kedves Szüleink!
Várva várt, mégis nehéz nap számunkra a mai. Várva várt, hiszen a mai nap rólunk szól: ma nekünk állnak sorfalat, ma bennünket búcsúztatnak. Nehéz, mivel ezen a napon lezárul életünk egy fontos szakasza. Különleges érzés most utoljára itt lenni együtt, az épületben, amely az évek során a második otthonunkká nőtte ki magát.

Ballagtató beszéd

Schnell Ildikó 2019. május 8. 14:24
Elmondta Mester Márk 11.A

Kedves ballagó diáktársaim!

Köszöntjük a bolyais gólyákat!

Schnell Ildikó 2018. szeptember 10. 11:50
Schnell Ildikó

A gólyanapok két kreatív feladata volt az osztályinduló és az osztálylogó megalkotása. Itt olvashatjátok, mit alkottak a gólyáink.

Először a 9.A:

Ha rád tör a fáradtság
A 8-as terem nyitva áll.
Random dolgozat
tőlünk távol áll.
Radiátor ma már cipőtár
Szemüveged itt ne hagyd kiskomám
Mert a fémvéged nem látod tovább.
S palacsintád nem lesz, csak kelkáposztád.
Nem lehet más választás. a 9.A
nyitva áll, nyitva áll, nyitva áll!

9.B

Kreatív Bolyaisok Várnában

Schnell Ildikó 2018. július 3. 13:00
Schnell Ildikó

Nemrég érkezett haza a bolyaisok hét fős csoportja Bulgáriából, ahol a német munkanyelvű Kreatív tanulás című Erasmus+ projekt találkozóján vettek részt. Négy országból érkeztek Várnába a dán, német, magyar és olasz diákok valamint tanárok, akik arra vállalkoztak, hogy a természettudományos tantárgyakhoz, történelemhez illetve az idegen nyelvek tanulásához kínált tanulójátékokat teszteljék és szükség esetén továbbfejlesszék.

10 éves a PASCH-iskolák szövetsége

Schnell Ildikó 2018. július 3. 11:02
Takaró milán

2018.április 21-én, szombaton, a BME “E” épületében került megrendezésre a magyarországi PASCH-iskolák találkozója a 10 éves jubileum alkalmából. A 34 résztvevő iskola között a Bolyai is szerepelt.

Két OKTV döntő után

Schnell Ildikó 2018. június 14. 12:09
Kovács Ronald

Ronald két tantárgyból remekelt az idei OKTV-n, földrajzból és német nyelvből. Mindkét eredmény sokat jelenthet a továbbtanulás szempontjából, hiszen aki bejut a legjobb 30 tanuló közé, plusz pontokat kap a felvételi eljárásban.
Ronald így számolt be élményeiről:

"Mire jó az IKSZ?"

Schnell Ildikó 2018. április 12. 16:06
Baltás Olga és Szőke-Tóth Anna

"Mire jó az IKSZ?" címmel megyei szintű élménybeszámoló pályázatot hirdetett a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház.

A pályázatra azok az Iskolai Közösségi Szolgálatot ( IKSZ-et) már teljesített középiskolás tanulók beszámolóit várták, akik kedvet éreztek ahhoz, hogy tapasztalataikat, élményeiket megosszák diáktársaikkal, ezzel is segítséget nyújtva azoknak, akik még az IKSZ teljesítése előtt állnak.

Iskolánkból két tanuló küldött be pályázatot.

Oldalak