A star is born - Csillag születik (filmdráma)

Schnell Ildikó 2019. május 9. 12:49
Balla Anita

Szereplők:
• Lady Gaga
• Bradley Cooper

Tartalom:

Jackson Maine egykori világsztár, aki az évek során a „showbiznisz” által okozott problémák miatt az alkoholba fojtotta bánatát, ezért karrierje és csillaga is veszélyben van.
Mielőtt azonban végleg eltűnne a hírességek világából, megismerkedik egy ismeretlen, de nagyon tehetséges fiatal énekesnővel, akiben meglátja a potenciált. Úgy dönt, szárnyai alá veszi, és megismerteti a lányt a nagy világgal. Eközben egymásba szeretnek, ám az idő múlásával egyre távolabb kerülnek egymástól, hiszen a lány karrierje csúcsosan ível felfelé, miközben Maine-é párhuzamosan hanyatlik.

Ajánlom, mert:

Bradley Cooper saját maga rendezte a filmet, amiben ő is és Lady Gaga is hatalmasat alakítottak.
Külön említésre méltó, hogy Bradley Cooper kifejezetten sok időt fordított arra, hogy hitelesen alakítsa az általa megformált karaktert. Külön énekórákra járt, és megtanult gitározni is a film forgatása előtt.
Lady Gagában pedig nem csalódhat az ember. A hangja egyszerűen tökéletes és szívmelengető. A film mentes mindennemű maszkírozástól, teljes valójában mutatja be Lady Gagát. Nem popdívaként lép elénk, hanem csak szimplán az erőteljes hangjával és zongorajátékával nyűgözi le a közönséget, megspékelve olyan dalokkal, amelyek még most is toplistásak.
Tökéletesen bemutatott élettörténetet követhetünk végig a film során, ami által megtudhatjuk, hogy a sztárok élete egyáltalán nem habos torta. Minden nehéz pillanatot, akadályt nagyon érzékien mutat be a film.
Sajnos nem nyerte el a legjobb filmért járó Oscar-díjat, de a film betétdala Shallow címmel igen. Mindenképpen megér egy misét.
Nagyon ajánlom azok figyelmébe, akik egy rendkívül sokoldalú romantikus drámára vágynak.